Παγκόσμιες καινοτομίες από την πρωτοπόρα εταιρεία εκτροφής και τυποποίησης σαλιγκαριών στην Κρήτη

Η Escargot de Crete από το 2012 διαθέτει την πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα.

Η Escargot de Crete, εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κρήτης δημιούργησε μία πρότυπη επιχείρηση παραγωγής σαλιγκαριών! Από την άλλη η εταιρεία μας, βασιζόμενη στην πλούσια παράδοση του νησιού, ως προς τη γαστρονομία και την υγιεινή διατροφή, σχεδίασε και δημιούργησε πρότυπα προϊόντα, με τα πιο αγνά υλικά υψηλής διατροφικής αξίας της κρητικής γης.

Μερικά από τα επιτεύγματα -παγκόσμιες καινοτομίες- της Escargot de Crete είναι πραγματικά εντυπωσιακά:

Το 2015 η Escargot de Crete παρουσίασε μία ακόμη παγκόσμια καινοτομία της, τα φιλέτα σαλιγκαριών μέσα σε αφέψημα φασκόμηλου. Το προϊόν αυτό έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως την μέχρι σήμερα συντήρηση φιλέτων σαλιγκαριών μέσα στην άλμη. Το συγκεκριμένο καινοτόμο προϊόν μάλιστα, δεν περιέχει καθόλου αλάτι, ενώ η συντήρηση των φιλέτων μέσα στο αφέψημα από φασκόμηλο είναι πολύ ποιοτικότερη.

Τα προϊόντα αυτά όπου έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί, σε εκθέσεις και events γευσιγνωσίας, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και έχουν ενθουσιάσει τους σεφ, ανοίγοντας νέους δρόμους στην γαστρονομία.

Το 2016 η Escargot de Crete μετά από πολυετή έρευνα προχώρησε στην πλήρη καθετοποίησή της και εισήλθε στην παραγωγή καλλυντικών με ένα εκπληκτικό προιόν, την κρέμα προσώπου «Πανάκεια 3».

Η κρέμα «προσώπου Πανάκεια 3» αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν. Η Escargot de Crete με πολυετή εμπειρία στην εκτροφή και επεξεργασία των σαλιγκαριών αλλά και με βαθειά γνώση πάνω στην ίδια τη φυσιολογία του συγκεκριμένου μαλακίου εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις πλήρως καθετοποιημένες εγκαταστάσεις της προσφέροντας στον κόσμο ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν, ένα δώρο της φύσης και της γνώσης. 99% φυσικό προϊόν, χωρίς Parabens και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο το προϊόν αυτό αποτελεί την πανάκεια για τα δερματικά προβλήματα όπως οι πληγές, η ακμή, οι αλλεργίες, οι ουλές και οι ψιλές ρυτίδες, η αφυδάτωση και η ξηροδερμία αλλά σε πολλές περιπτώσεις και σε πολύ σοβαρότερα δερματικά προβλήματα.

Μεγάλη περιεκτικότητα σε έκκριμα σαλιγκαριών αλλά και υψηλή ποιότητα εκκρίματος που προκύπτει από τις ειδικές συνθήκες εκτροφής που εφαρμόζονται στις ιδιόκτητες μονάδες της Escargot de Crete και που αφορούν αποκλειστικά την παραγωγή μοναδικής ποιότητας έκκριμα σαλιγκαριών. Στη συνέχεια η καινοτόμα επεξεργασία του εκκρίματος των σαλιγκαριών εξασφαλίζει στο επεξεργασμένο έκκριμα εκπληκτική απορρόφηση από το ανθρώπινο δέρμα αλλά και μοναδική σύσταση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από γνωστές κρέμες σαλιγκαριών της αγοράς η κρέμα «Πανάκεια 3» βρέθηκε να περιέχει μέχρι και 170 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση αλαντοΐνης.